fbpx

Hi, ik ben Debbie 🙂

Ik ben 34 jaar oud en ik woon in Den Haag met mijn dochter.

Mijn hele leven wil ik ´erbij horen´. Om erbij te horen moest ik een andere versie van mezelf laten zien. Dus deed ik me anders voor, waardoor ik uiteindelijk niet meer wist wie ik echt was. Ik deed dit om liefde en waardering te krijgen van anderen, omdat ik het zelf niet voelde.

Ik kreeg een relatie waarin ik mezelf helemaal ben kwijtgeraakt. Ik had mezelf aangeleerd om mezelf weg te cijferen voor anderen en te pleasen om gezien te worden. Mijn ex had flink wat narcistische trekken dus hij vond het heerlijk dat ik mezelf wegcijferde voor hem. Uiteindelijk raakte ik zwanger van hem en beloofde hij gouden bergen voor onze toekomst samen.

Die toekomst samen is er nooit van gekomen. Na de bevalling van mijn dochter zijn mijn ogen geopend en zag ik pas echt hoe ongezond de relatie was waarin ik zat. Ik kon niet mezelf zijn en liep constant op mijn tenen. Ik bleef mezelf maar wegcijferen en aanpassen in de hoop wel gezien te worden en de liefde te krijgen die ik zo graag wilde. Ik was nog maar een schim van mezelf.

Ik voelde aan alles: Ik moet voor mezelf kiezen!

Dus ik zette een punt achter de relatie van zes jaar en kwam er alleen voor te staan met een baby. Ik had geen eigenwaarde meer over en ik had geen idee hoe ik hier ooit uit zou kunnen komen. 

 

Masterclass

Na de breuk heb ik een jaar in de overlevingsstand gestaan. Ik moest wel doorgaan! Ik stond er alleen voor met een dochter en had het gevoel alles alleen te moeten doen. Ik ging volledig mezelf voorbij en ik durfde niet stil te staan om aan de slag te gaan met alle onverwerkte emoties.

Tot ik op een gegeven dag er klaar mee was om zo verdrietig en futloos door het leven te gaan. Ik ben in de put gevallen en durfde toen ECHT naar mezelf te kijken. Het was zwaar en heb heel veel over mijzelf geleerd.

Ik leerde mezelf opnieuw kennen, want ik wist echt niet meer wie ik was toen ik uit de relatie kwam. Na zelfkennis, kwam de zelfacceptatie en zelfliefde om de hoek kijken. Ik durfde mezelf te zijn, dat voelde als een bevrijding!

Doordat ik mijzelf zoveel jaren heb weggecijferd kwam ik erachter dat ik altijd deed wat ik dacht dat goed was voor de ander, en niet voor mijzelf. Ik vond mezelf niet belangrijk, dus daardoor stelde ik altijd de ander voorop. Ik voelde: Dit moet anders! Daarom ben ik mijzelf op nummer 1 gaan zetten en gaan luisteren naar mijn gevoel.

Door middel van schrijven, therapie en mezelf de ruimte geven om mijn emoties te ervaren begon ik mij stap voor stap weer beter te voelen. Ik ben mezelf gaan accepteren zoals ik ben en onvoorwaardelijke zelfliefde voor mezelf gaan voelen.

Nu jaren later sta ik sterk in mijn schoenen en voelde ik dat ik andere vrouwen die zichzelf altijd heb weggecijferd kan helpen. Om de kracht in zichzelf te vinden en de touwtjes in eigen handen te nemen en het leven te gaan leiden waar jij blij van wordt.

Nu kan ik eindelijk zeggen dat ik gelukkig ben en van mezelf hou. Het leven voelt moeiteloos en ik kan genieten van het leven.

 

Wat een vrijheid!

Wie is Debbie?

 • Ik hou van het strand! Elke week ga ik even de zee in en maak ik een wandeling door de duinen.
 • Ik ben alleenstaande moeder van een dochter van acht jaar. Dat is bijzonder en pittig tegelijk!
 • Ik hou van lezen. Ik vind het heerlijk om te verdwijnen in een verhaal.
 • Elke dag mediteer ik en ben ik bewust bezig met mij goed voelen. Dat is voor mij de basis van een gelukkig leven.
 • In het weekend bak ik graag! Heerlijke gezonde en ongezonde taarten probeer ik uit.
 • Ik ben hooggevoelig (HSP) en heb daar in de afgelopen jaren goed mee leren omgaan.
 • Ik heb een jaar in Zuid-Afrika gewoond en daar mij altijd ingezet voor kinderen en jongeren.
 • Ik ben eigenwijs en volg graag mijn eigen pad!
 • Ik ben heel empatisch, betrokken en intuïtief, maar ik kan ook direct en doelgericht zijn als het nodig is.
 • Ik hou van water. Zwemmen is dan ook mijn favoriete sport.
 • Ik kom uit een dorp in de Bollenstreek. Ik vind het nu heel fijn wonen in een stad waar niet iedereen mij kent.
 • Ik draag bijna altijd een jurk. Ik vind dat gewoon heel lekker zitten 🙂
 • Je kan mij ‘s nachts wakker maken voor een cheesecake of een lekkere brownie!
 • Ik hou van dansen, onder de douche, in de woonkamer of op een dansvloer.

Mijn achtergrond

Ik ben opgeleid als social worker en als cultureel antropoloog. Het sociale aspect van de mens heeft me altijd geboeid. Na mijn studies ben ik gaan werken als begeleider voor studenten en vluchtelingen. Daarna heb ik een tijd gewerkt in de marketing voor lesmaterialen voor jongeren. Daar miste ik de verbinding met de doelgroep, waardoor ik op zoek ging naar wat bij mij paste.

Uit die zoektocht kwam coaching! Ik ga áán van coaching, het begeleiden van mensen naar binnen, naar hun kern en naar wie ze willen én kunnen zijn. Ik zie het beste in een ander en door het stellen van vragen help ik andere dichtbij die beste versie van zichzelf te komen. In 2020 ben ik daarom een coachopleiding gaan volgen en ben ik mijn coachpraktijk naast mijn werk gaan opzetten. Ik werkte toen bij een stichting die coaching aanbod aan jonge meiden om sterker in hun schoenen te komen staan.

De afgelopen jaren heb ik zelf veel coaching, therapie, cursussen en opleidingen gevolgd. Veelal in eerste intantie voor mezelf of omdat mijn interesse daar lag. Al deze dingen die ik heb geleerd en gedaan, neem ik mee in mijn coaching. In 2022 heb ik de opleiding systemisch coachen gevolgd, omdat ik er achter kwam dat je familie van herkomst een grote rol speelt in je patronen en overtuigingen. In mijn coaching maak ik gebruik van mindfullness, systemisch werk en innerlijk kindwerk.

Podcast opleveringen

Meerdere keren ben ik te gast geweest in een podcast. Lijkt het jou leuk om meer over mij en mijn verhaal te horen? Luister dan deze podcast afleveringen.

Jij hoort op de eerste plek te staan, dan volgt de rest vanzelf!