fbpx

Sterk uit een narcistische relatie komen, het is mogelijk!

Mijn hele leven wil ik ´erbij horen´. Om erbij te horen moest ik een andere versie van mezelf laten zien. Dus deed ik me anders voor, waardoor ik uiteindelijk niet meer wist wie ik echt was. Ik deed dit om liefde en waardering te krijgen van anderen, omdat ik het zelf niet voelde.

Ik kwam terecht in een relatie met een narcist, wat ik natuurlijk niet wist. De relatie begon rooskleurig, ik was de perfecte vrouw voor hem en kon niks fout doet. Ik genoot van alle liefde en aandacht. Ik voelde me zo gezien en gehoord!

Totdat ik op een gegeven moment aan zijn verhalen ging twijfelen. Het klopte gewoon niet, maar hij liet mij geloven dat hij de waarheid sprak. Mijn intuïtie vertelde mij iets anders, maar ik durfde daar niet naar te luisteren.

Hij wist precies mijn pijnpunten te benoemen waardoor hij mij kon kleineren. Het voelde alsof hij alle macht had en ik nog kon doen. Heel machteloos! Ik heb de relatie meerdere keren beëindigd, hij wist me uiteindelijk altijd om te praten. Hij beloofde gouden bergen, waar niks van terecht is gekomen.

Na een relatie van 5 jaar bepaalde hij alles voor mij en had ik geen eigenwaarde meer over. Ik was 26 jaar, zwanger en het voelde alsof ik in een leugen leefde. Ik kon geen kant op. Na de zoveelste ruzie, waarbij ik uiteindelijk alle schuld op mij kreeg, was het klaar. Ik zag eindelijk in dat hij mij niet meer gelukkig zou gaan maken. Ik durfde voor mezelf te kiezen en zette definitief een punt achter de relatie.

 

Masterclass

Na de breuk heb ik een jaar in de overlevingsstand gestaan. Ik moest wel doorgaan! Ik stond er alleen voor met een dochter en had het gevoel alles alleen te moeten doen. Ik ging volledig mezelf voorbij en ik durfde niet stil te staan om aan de slag te gaan met alle onverwerkte emoties.

Tot ik op een gegeven dag er klaar mee was om zo verdrietig en futloos door het leven te gaan. Ik ben in de put gevallen en durfde toen ECHT naar mezelf te kijken. Het was zwaar en heb heel veel over mijzelf geleerd.

Ik leerde mezelf opnieuw kennen, want ik wist echt niet meer wie ik was toen ik uit de relatie kwam. Na zelfkennis, kwam de zelfacceptatie en zelfliefde om de hoek kijken. Ik durfde mezelf te zijn, dat voelde als een bevrijding!

Doordat ik mijzelf zoveel jaren heb weggecijferd kwam ik erachter dat ik altijd deed wat ik dacht dat goed was voor de ander, en niet voor mijzelf. Ik vond mezelf niet belangrijk, dus daardoor stelde ik altijd de ander voorop. Ik voelde: Dit moet anders! Daarom ben ik mijzelf op nummer 1 gaan zetten en gaan luisteren naar mijn gevoel.

Door middel van schrijven, therapie en mezelf de ruimte geven om mijn emoties te ervaren begon ik mij stap voor stap weer beter te voelen. Ik ben mezelf gaan accepteren zoals ik ben en onvoorwaardelijke zelfliefde voor mezelf gaan voelen. 

Nu jaren later sta ik sterk in mijn schoenen en voelde ik dat ik andere vrouwen die uit narcistische relaties zijn gekomen kan helpen. Om de kracht in zichzelf te vinden en de touwtjes in eigen handen te nemen en het leven te gaan leiden waar jij blij van wordt. 

Nu kan ik eindelijk zeggen dat ik gelukkig ben en van mezelf hou. Het leven voelt moeiteloos en ik kan genieten van het leven.

 

Wat een vrijheid!

Wie is Debbie?

 • Ik hou van het strand! Daarom woon ik in Den Haag, zodat ik elke week gemakkelijk naar het strand kan.
 • Ik heb een dochter van zeven jaar en voed haar alleen op.
 • Ik hou van lezen. Ik vind het heerlijk om te verdwijnen in een verhaal.
 • Elke dag mediteer ik en ben ik bewust bezig met mij goed voelen. Dat is voor mij de basis van een gelukkig leven.
 • In het weekend bak ik graag! Heerlijke gezonde en ongezonde taarten probeer ik uit.
 • Ik ben hooggevoelig (HSP) en heb daar in de afgelopen jaren goed mee leren omgaan.
 • Ik heb een jaar in Zuid-Afrika gewoond en daar mij altijd ingezet voor kinderen en jongeren.
 • Ik ben eigenwijs en volg graag mijn eigen pad!
 • Ik ben heel empatisch, betrokken en intuïtief, maar ik kan ook direct en doelgericht zijn als het nodig is.
 • Ik hou van water. Zwemmen is dan ook mijn favoriete sport.
 • Ik kom uit een dorp in de Bollenstreek. Ik vind het nu heel fijn wonen in een stad waar niet iedereen mij kent.
 • Ik draag bijna altijd een jurk. Ik vind dat gewoon heel lekker zitten 🙂
 • Je kan mij ‘s nachts wakker maken voor een cheesecake of lekker brownie!
 • Ik hou van dansen, onder de douche, in de woonkamer of op een dansvloer.