fbpx

Doorbreek je patronen coachsessie

Ik geloof dat er een reden is dat jij in een narcistische relatie bent beland. Hier liggen bepaalde patronen aan ten grondslag, bijvoorbeeld dat jij jezelf niet op waarde kan schatten. Wat trek je dan aan als jij jezelf niks waard vindt? Iemand die daar misbruik van kan maken.

Herstellen van een narcistische relatie heeft aan de ene kant te maken met omgaan met de emoties die omhoog zijn gekomen door de scheiding / break-up. En aan andere kant gaat het ook heel erg over jou en terugkomen bij je zelf. Wie je wilt zijn en hoe je je wilt voelen. Daarin is het heel mooi als je ook de dieper liggende patronen gaat ontdekken.

Als je toch bezig bent, doe het dan goed 😉

Als je de dieper liggende patronen in jezelf en die je hebt opgedaan in jouw jeugd niet aanpakt, blijf je met één been in het verleden staan en kom je niet echt vooruit.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jij als klein meisje voor jouw moeder bent gaan zorgen, omdat je voelde dat het met haar niet goed ging. Later in je leven ging je toen weer op zoek naar iemand anders voor je kon zorgen of die je kon redden. Om uit dit patroon te stappen van steeds iemand willen redden, is het goed om terug te gaan naar de relatie tussen jou en je moeder.

Hieronder staan nog een aantal voorbeelden hoe een patroon zich kan uitten:

Doorbreek je patronen

Als jij altijd voor je moeder hebt gezorgd, omdat je dacht dat dat jouw taak was, zal het heel moeilijk voor je worden om voor jezelf te zorgen. Jij hebt aangeleerd eerst voor anderen te zorgen en daarna pas voor jezelf. Je weet gewoon niet hoe. Je zit vast een in een patroon, waar je nu tegen aan loopt. Omdat je voelt dat je het anders wilt. 

Als jij voelt dat een man jou ‘moet’ redden of dat je alleen gelukkig bent met een man, dan ligt hier een bepaald patroon en overtuiging aan ten grondslag. Ergens in jouw jeugd heb je dit als waarheid aangenomen waardoor jij niet gelukkig kunt zijn in je eentje. Je mag terug naar dit moment in je jeugd en hier met liefde naar gaan kijken, zodat jij vrij komt van deze waarheid en op jezelf kunt gaan bouwen. 

Doorbreek je patronen coachsessie

Als je klaar bent om patronen uit je verleden vanuit een ander perspectief te bekijken of los te laten, dan is systemisch werk daar een mooie tool voor.  Met een systemische blik gaan wij tijdens de coachsessie kijken naar jouw familiesysteem, van jouw gezin van herkomst of jouw eigen gezin (met of zonder narcistische ex). Om patronen te ontdekken, dingen te doorzien en ruimte te geven aan datgene wat er gezien wilt worden.

Ik zet verschillende technieken in vanuit het systemisch werk, denk aan tafelopstellingen, vloerankers en het opstellen van je ouders. In deze coachsessie van 1,5 uur zal ik een á twee technieken inzetten om inzicht te krijgen in de patronen. 

Normaal bied ik geen losse coachsessies aan en werk ik met meerdere sessies omdat je dan het probleem goed kan aanpakken en ergens naartoe kan werken. Echter kan deze eenmalige sessie veel inzichten bieden om verder mee aan de slag te gaan.

De Doorbreek je patronen coachsessie duurt 1,5 uur en de investering in jezelf is €66. De sessie kan zowel online of live in Den Haag plaatsvinden. Je kunt een moment in mijn agenda boeken die jou goed uitkomt. 

Mijn eigen patronen

Ik heb me altijd heel verantwoordelijk gevoeld voor mijn moeder. Alsof het mijn taak was om voor haar te zorgen. Dat was het niet, maar zo voelde dat wel. Ik wilde graag dat het goed ging met mijn moeder en begon toen al met mezelf wegcijferen. Mijn moeder stond altijd voor anderen klaar (met de beste intenties natuurlijk) dus ik dacht dat was wat ik moest doen. Ik maakte mezelf minder belangrijk en mijn focus legde ik op de ander.

Na mijn narcistische relatie kwam ik in een proces terecht van zelfontwikkeling en mezelf terugvinden. In dit proces stuitte ik ook op bepaalde patronen en overtuigingen waar ik tegen aan liep. Doormiddel van PMA (trauma therapie) heb ik veel ontdekt over mijn trauma’s en waar deze overtuigingen vandaan kwamen. Door ze te begrijpen kon ik het ook loslaten. 

Ik merkte dat de relatie met mijn ouders niet was zoals ik het graag wilde. Ik merkte dat ik hen veroordeelde en boos was. Daarom ben ik aan de slag gegaan met mijn familiesysteem. Ik heb meegedaan aan een familieopstelling, ben het boek ‘de Fontein’ (aanrader!) gaan lezen en heb besloten de opleiding systemisch coachen te volgen. In eerste instantie voor mezelf, maar ook omdat ik zag dat er bij de vrouwen die ik begeleid vaak patronen onder bepaald gedrag zit, die in de weg staat. Sindsdien ben ik verschillende technieken vanuit systemisch werk gaan toepassen in de coaching met hele fijne resultaten. 

De relatie met mijn ouders is helemaal hersteld, vooral door het werk wat ik zelf gedaan heb. Ik voel me nu vrij en kan vanuit mijn hart verbinden. Dat gun ik jou ook!